Tuesday, November 22, 2011

Anime Freak!

I'm loving one piece~


Monkey D. Luffy, Roronoa Zoro, Sanji, Nami, Usopp, Chopper, Robin, Brooke, Franky >,<




^ our captain ^


awww sanji my love



jeoooooooonggggg minnnnn :-*

Wednesday, October 12, 2011

Ukiss' Dongho's FACTS


  • "My English is not that bad. But my hyungs came from different countries which made my English look bad". -Dongho

  • "DongHo might be really annoying at times, but he's a really kind-hearted person deep inside." -- Xander.

  • "When DongHo watches zombie movies, he dreams about it. Haha!" - SooHyun.

  • Members said that Kevin is a bad influence to their maknae, DongHo, as DongHo started dancing girly.

  • "When one member becomes sick or unwell, we worry a lot and visit him." – DongHo.

  • DongHo envies how SooHyun can sing very high notes while he can't

  • "If Eli hyung gets hungry, we always feed him bird seeds." -DongHo

  • DongHo has his own little world where he dances all alone in the middle of nowhere

  • "Im more of a listener than a talker." - DongHo

  • "We love watching Zombie movies, except for DongHo cause he don't like them. Zombies don't like him as well!" - SooHyun

  • DongHo love love LOVES stuffed teddy bears. His favorite is Winnie The Pooh.

  • "This kid is really hard to handle" -- Kibum's talking about Dongho

  • Dongho used to hesitate about singing ballad songs due to his voice cracking

  • Kevin was crying while singing the song End of the Road ... and Dongho calm him down.

  • Dongho showers mostly about 10 minutes long or more

  • Dongho once played Sistar's Push Push in the car and Kevin sang to it while Kibum and Dongho danced

  • "If kids at my age want to grow tall, we have to sleep a lot, If I wake up like this, I wont be growing any taller" -- Dongho

  • Dongho dogs name is 'BBO BBO'.

  • Member closest to Eli is Dongho.

  • When have the free time, Dongho will play with his PSP.

  • Dongho often do not pay attention to his hyung.

  • Dongho like to play around his hyung

  • Kevin likes blue color and Dongho likes pink color -__-"

  • "My shoulders are a hidden beauty." - DongHo

  • Kevin, SooHyun, DongHo, and Alexander like natural girls (no plastic surgery) but with great personalities.

  • According to Dongho, the meanest thing Kevin has said to Dongho till today is "IDIOT"

  • Dongho is happy just by smelling of money

  • Alexander: "Dongho, your dog just pooped..." Dongho: "Why is everyone looking for me when the dog poops and pees...urgh"

  • Dongho and IU good friends. IU is Dongho’s ideal type, but that’s just it.

  • Dongho plays Warcraft and probably other online games.

  • Dongho likes to eat meat.

  • DongHo made up words on the word STUPID: Super Talented Unique Person In Demand; And he thinks that he is STUPID in his own way.

  • Dongho plays golf well

  • "I'm sorry, I love u, these words r hard to say, since u've given me this chance, i want to say "I Love U" to my mom" -- Dongho

  • When they're playing around at the beach, Kibum threw Dongho's slipper to the sea

  • Kevin and Xander loves hugging their fans. DongHo on the other hand, is a shy one

  • Kevin and Dongho were ranked 37th and 38th male idols that has the best eye smile.

  • Of all members, Alexander, Kevin and DongHo has NEVER had girlfriends.

  • Dongho has a crab allergy.

  • "The laziest person to wake up is none other than the maknae, DongHo." - Kevin

  • Dongho's mom is the lady who acted as Kevin's mom on 'Not young' MV


Tuesday, August 23, 2011

Beautiful Story

Beautiful short story ♥

Wife asks husband:
“What is the happiest moment in your life?”
He looked at her face and said:
“It has not yet come..”
She fell silent for a moment, then she asked:
“And when will it be?”
He said:”The day when you open the door and you say to me ‘my dear husband, Assalaamu alaykum wa rahmatullahi wa barakatuh’ - in our palace in Jannah.”

Monday, August 15, 2011

Mmmuuahhh!


kyaaa!~ Natsume~ Yomogi~ Wakky~ Mmmuahh..

Tuesday, August 2, 2011

Saturday, July 23, 2011

Komik!




sekarang ni, ni lah komik yg paling latest menyentuh hati aku! >,<

sebelum ni, komik yg paling aku sayang..

-Twinkle 1, 2, ngn 3
-Komik2 Obata Yuuki

wahaaaaaaaaaaaaa~

Aku percaya dan aku juga begitu..

Assalamualaikum,

Sekadar untuk renungan dan utk dikongsi bersama bagi pasangan yang bercinta keranaNYA...

Harapan wanita kepada bakal pemimpinnya....

Wahai seseorang yang telah tertulis dalam lauhul mahfudzku,imam ku dan ayah dari anak-anakku, engkau yg membersamai perjalananku nanti...

♥ Aku percaya kau sedang memperbaiki dirimu, memantaskan dirimu tuk menjadi imam bagi tulang rusukmu dan buah hatimu kelak.

♥ Aku percaya kau sedang menempa dirimu dalam beribu cobaan dengan menelantarkan dirimu sendiri pada medan dakwah dan masalah ummat… mencampakkan jauh egomu, membaktikan dirimu tuk ummat.

♥ Aku percaya kau sedang mengkaji, kau sedang belajar, belajar ilmu dunia dan ilmu akhirat, yang akan kau gunakan dalam mendidikku dan buah hati kita nanti.

♥ Aku percaya Al-Qur'an selalu ada dalam hatimu, selalu terucap dari bibirmu dan dzikir slalu melantun menemani langkah jihadmu.

♥ Aku percaya kau sedang menundukkan pandanganmu, menjaga hatimu dan mencampakkan hawa nafsumu.

♥ Aku percaya kau sudah merancang hidupmu, hidup kita, keluarga kita, nantinya juga untuk dakwah, untuk ummat, dan hanya karnaNya.

♥ Aku percaya, kau sedang memantaskan diri dan terus memperbaiki diri dsana, di belahan bumi manapun kau berada.

Dan harapan wanita kepada dirinya sendiri....

♥ Aku pun begitu sayang

♥ Aku sedang belajar… belajar menempa diri, menjauhkan egoku demi ummat, membaktikan diriku untuk orang lain,agar baktiku padamu pun sempurna.

♥ Aku sedang belajar, meniti dakwahku, meniti cita-cita duniaku, meniti cita-cita akhiratku, agar kelak keluarga islami dan kluarga Qur’ani yg aq inginkan nanti dapat kubangun bersamamu… karna kau tahu? meskipun kau imamku, ibu adalah madrasah pertama bagi mujahidah kecilnya nanti.

♥ Aku sedang belajar menjaga diri, menjaga pandangan dan hatiku, agar ketika kau memiliki hati ini, hati ini masih utuh sempurna hanya untukmu.

♥Aku sedang menempa diri, untuk menjadi seorang Khadijah untukmu,yang menjadi tempatmu membagi resah… seseorang yang kau datang padanya, saat kau tak tahu lagi akan datang pada siapa… seseorang yang menguatkanmu dan menggenggam slalu tanganmu dalam perjalanan jihadmu.

♥ Akupun ingin menjadi ‘aisyahmu, seorang yang membuatmu tersenyum dan kembali ceria saat penatmu mulai datang,seorang yang menyerap ilmu darimu dengan sempurna dan membenarkan apa-apa yang salah dalam lakumu, seseorang yang mencintaimu dengan cemburunya, namun kau rasakan sakitnya, saat ia tersakiti, hingga kau katakan pada yg lain “janganlah kau sakiti aku dengan cara menyakti ‘aisyah”.

♥ Aku ingin menjadi fatimah, yang tak kau bagi cintamu pada yang lain.. bukan karna aku tak percaya kau tidak dapat berlaku adil, tapi karna aku ingin mencintaimu dengan sempurna,tanpa diganggu oleh cemburuku, itu saja.

♥ Tak kalah lagi, aku ingin menjadi seperti ibunda hajar, yang tak gentar saat kau tinggalkan di padang pasir tandus dengan seorang bayi dipelukan.. tak takut akan kehilanganmu, kerana keyakinanku pada Rabbku lebih besar daripada yakinku padamu cintaku padamu,tak akan mengalahkan cintaku pada Rabbku… usahaku ini tidak mudah sayang, begitupun usahamu.. kuyakin itu.. maka tetaplah dalam jihadmu.. tetaplah dalam usahamu.. tetaplah dalam ikhiarmu… aku yakin kau kuat disana, dan doakanlah agar akupun kuat dsni dalam jihad dan ikhtiarku,bawalah aku dalam tiap doa dan sujudmu, kumohon karna doa yg dapat menolongku hingga saatnya, kita bertemu dalam ikatan suci menyempurnakan separuh dien dan kita akan melanjutkan jihad kita bersama dan nanti.. terimalah aku apa adanya jika aku belum bisa mejadi khadijahmu, ‘aisyahmu atau bahkan menjadi seperti ibunda hajar tapi bimbinglah aku menjadi seperti mereka dan kita bimbing bersama mujahid muda kita nanti tuk melanjutkan perjuangan dakwah ini… teruntukmu yang ada disana,kuatlah..dan bersabarlah bawalah aku dalam doa dan sujudmu, agar cinta kita nanti, hanya karnaNya…aamin <3

(:

Sunday, July 10, 2011

Mood- Serius.

You guys ignored me, so please dont be surprised if I ignore you guys in the future~

Thursday, June 30, 2011

Nagging

Stop being out so late
Try not to drink so often
You don't listen to me like a 10 year old child

I can only laugh
Who are you calling a child?
Really, I can only laugh

You don't know how it feels for me to say these things
You don't know that I only want to say nice things to you
Should I stop? Let's stop

From one to ten, they're all words for you
But since you don't listen to me, it's only nagging to you
Let's stop, let's stop
There's not even enough time to just love

A story told by the heart, not the mind
Stories that I can't help but tell you even if you hate them
Let's stop, let's stop
I only hear your nagging

Are you eating at the right time
Are you staying away from girls
I want to be beside you all day
That's how I feel
If I could keep you in my pocket
I'd be really happy

Our story where we can only be two
A story that would make someone laugh if they heard
Should I stop? Let's stop

From one to ten, they're all words for you
But since you don't listen to me, it's only nagging to you
Let's stop, let's stop
There's not even enough time to just love

A story told by the heart, not the mind
Stories that I can't help but tell you even if you hate them
Let's stop, let's stop
I only hear your nagging

Even if you glare and try to scare me
Your face is just too cute to me
Are you going to keep this up? (You) I can't hold back anymore
I really might get angry

A story that wouldn't be told if we were to give up love
The sound of my heart that thinks only of you
Even if you're angry, even if you shout
Your nagging is just so sweet to me

A story that can only be told if we love
But since you don't listen to me, it's only nagging to you
Let's stop, let's stop
But trust my feelings

Thursday, June 16, 2011

akhirnya



HANDS UP >,<

HOT preview
written by Junsu ^^


Give it to me preview..
written by Junho O.O


















*pengsan*

Monday, June 13, 2011

2PM NEW ALBUM COVER xD


awww~

♥ Nickhun ♥ Wooyoung ♥ Chansung ♥ Taecyeon ♥ Junho Junsu




Sunday, June 5, 2011

Postman To Heaven

If a stranger comes up to you, if he asks: ''Have we met somewhere before?" or if he says: ''I've seen you in my dream". Don't think he's just pulling line on you. Who knows? He may be your destiny.






postman to heaven, jaejoong, han hyo joo.

awesome movie!

Tuesday, May 24, 2011

CINTA UBAT PENSEL 1

VOLUME satu


YAYA-

Yaya suke Aidil.. sbb Aidil senyum kat die, Yaya jatuh hati kt Aidil konon first sight la~ Masa Aidil senyum kat Yaya, Yaya buat dek je, sbnanye Yaya malu. Bukan ape.. Yaya nak curi 1 barang Aidil utk simpan.. die pun amek la diam2 ubat pensel o.7 Aidil.. sbb, kalau die amek pemadam atau pensel atau pensel box, kang Aidil perasan la ade barang die hilang, jadi Yaya pun amek la 1 ubat pensel.. Sejak pada hari tu, die asek bawak je kemana mana die pegi. Satu hari ni, ubat pensel ni terjatuh kt taman bunga skolah, Yaya risau.. die gelabah cari. Skali Aidil datang tanye ape kena.. Yaya xkan la nk btau pasal die cari ubat pensel, kang Aidil piker die tahpape, ubat pensel pon nak gelabah cari, beli jela baru en.. Yaya pon ckp x de pape kemudian berambus dari situ..

*************

Esoknye, Yaya pegi skola awal pagi sbb die nak cari ubat pensel tu. Kalau nk senang cte, baik die amek ubat pensel baru je dlm pensel box Aidil.. Tapi.. die dah janji yg die akan jaga ubat pensel tu selagi mana hati die masih kt Aidil.. (pffft!haha).. Akhirnye, die pun jmpe la ubat pensel tu.. Gmbire gile Yaya.. XD tapi, langit tak sentiasa cerah, kebahagiaan yang dikecapi tak semene mene beghubah, hukhukhuk.. Yaya dengar kabar angin yg Aidil couple dengan Sarah.. T..T’ Bile waktu rehat, die terus gi kelas Aidil, dengan x berfikiran warasnye, die letak ubat pensel yg die ‘sanjung’ sblom ni atas meja Aidil smbel terbeliakkan mata.. Aidil takot je nmpknye.. Yela, ttbe ribut takde, taufan xde, ombak tkde, langit cerah je.. ttbe kne serang ngn Yaya.. O.O .. bersambung!

Monday, May 9, 2011

WHOAAAAA!MUST READ!

tadi ko buzz aku kat YM. aku malas betol nak layan. aku tau ko just nak menhanjeng aku pasal aku kantoi tak mandi pi kelas pagi tadi. dan ko buzz lagik, dan ko buzz lagik. dan......... okeyh aku buzz balik. ko teros taip, "HOI BUSUK!" dan kita teros berbalah-balah, mengutuk satu sama lain...... sampai ke pagi... hey, ko tau aku sebenarnya tengah gadoh dengan BF aku, tapi dengan gadoh-gadoh dengan ko kat YM aku teros lupa rasa sedih aku...

macam biasa, pukul 11 time aku online. aku online ym, dan...... ko buzz lagik. aku macam seronok jek bergadoh manja-manja dengan ko semalam, maka hari nih aku pon teros layan dan layan dan layan.... sampai lebammm!

masuk hari ketiga, kita bukan sekadar bergadoh malah start share problem each other. mesti laa kau start dulu, sebab aku kan tengah dingin dengan bf aku. aku cerita lah pasal hubungan kiteorang, pasal bergadoh, pasal memujuk.... ko dengar jek, dengan ikhlas hati. sampai pukul 5am ko layan dengar citer aku.

hari keempat pulak, turn ko cerita semua. ko cakap ko malas kapel sebab ko ada sejarah hitam. aku paksa-paksa, ko pon cerita ex ko dulu curang dengan ko! dah laa dia curang dengan kawan baik ko. so, ko rasa malas nak cayer pompuan dahh. ko cerita jugak pasal some of girls who our classmate yang suka kacau-kacau ko. ko cakap, ko bukan tak suka tapi ko belom bersedia...

day-by-day kita dah jadik macam rutin sembang-sembang kat YM. kat kelas kadang-kadang jek kita bertegur sebab kita hanya sama satu kelas. ko pon busy aku pon busy dengan hal aku. kadang-kadang kalo aku atau ko tak online, mesti rasa incomplete gilaa.

satu hari, aku dapat tau bf aku ada orang lain. Miza nama skandal dia.. halaaa, Miza yang hot tuh. yang ko penah citer pasal dia dulu. Miza memang hot, cantik, kulit halus, bergaya, pandai, confident tinggi, etc2. pendek kata miza perfect lah. nak comparekan dengan aku, memang jauh laa bezanya.lama jugak aku bersedih. masa tuh aku tak online. aku menangis. ada dalam seminggu aku macam tuhh. rasa rendah diri beb! lagik pulak, dah laa bf aku cakap sendiri kat aku, dia sayang Miza lebih dari dia sayang aku! sedih kan?

weekend tuh aku online. aku remove bf aku dari fesbuk. dan jugak Miza. okk status dorang in relationship okk! ohh memang bf aku hot, baru seminggu clash dah in relationship. WT............

aku on ym. wahhh, ada banyak message dari ko. tiap-tiap hari ko bagi aku semangat! mana ko tau aku bersedih? terharu you.... tapi no wonder la kan, department kita bukan besar mana. mesti ada orang sok sek punyaa. malunyer aku! mesti semorang tau aku loser... demmm!

5 minit termenung depan skrin, ko buzz. aku tengok jekk. aku rasa malu. malu dengan semorang. tetambah dengan ko. konon-konon citer aku bercinta macam nak gilaa, tetiba......... hermmm.

ko keep on buzz ym aku, sebab aku tau ko nampak aku online kan? tetiba ko cakap, "dina, baik ko buzz aku balik. kalo tak aku kol ko sekarang!" halamakkk, aku tengah nangis nih mana boleh kasik dia kol. aku teros buzz cepat-cepat...

okk habes semua aku citer kat ko. dari A-Z. petang tuh jugak ko bawak aku jalan-jalan kat KLCC. dengan mata bengkak aku, ko try bagi aku gelak! macam-macam lawak ko buat. seryes, i'm tacing beb! tapi...... aku ingat kata-kata ko, ko tak nak berkapel, maka tak boleh laa aku nak ada perasaan lebih-lebih kat ko.

semua maintain macam ni jek. kita still kawan. ko selalu bagi semangat kat aku. bila kita free kita hang out sama-sama. sampai laaa masa kita grad, tak der apa-apa yang berubah. ko dengan aku still kawan.....

----------------------

aku kena posting kat johor, ko pulak sabah. still ym dengan fesbuk penghubung kita. oh yea, aku benci pegang handphone, maka kita memang jarang berhubung melalui telephone.

ko selalu tanya aku, "ada bf baru belom?" aku.... "nanti dulu serik lagik!" aku malas tanya ko sebab ko memang akan jawab, "nak teros kahwen jek!" okk, fine!

selama tiga tahun, kita tak jumpa. ye laa, hometown ko pahang, aku perak! kalo balik sekali-sekala mesti banyak hal dengan keluarga nak uruskan. memang berhubung dengan cara itu, ym dan fesbuk....

-----------------------------

hari nih 3 syawal. aku tak online dah tiga hari sebab sibuk dengan tetamu, dan kawan-kawan yang berkunjung. tetiba ko text aku, "aku nak ke perak dengan keluarga, ada hal..."aku, "sempat singgah la rumah.." ko balas, "meh address, full address, kalo sempat aku singgah!"sampai malam aku tunggu, nan adooooooo! so, aku tak harap apa-apa laa kan. ko pon cakap KALAU SEMPAT.

4 syawal. wedding kawan aku kat ipoh. aku bangun awal pagi sebab aku janji dengan yang lain nak bertolak dalam pukul 11 pagi. tapi hati aku berdebar-debar. ohhh, nak tengok kawan kawen kot sebab tuh berdebar.... pukul 11 pagi aku pergi... sampai ke malam jugak laa baru balik rumah. biasa la kan lama tak jumpa kengkawan sekolah...

balik rumah malam tuh, ibu, ayah dengan keluarga-keluarga lain tengah duduk kat ruang tamu. aku masuks emua mata pandang aku. aku mula cuakk. aik, takkan sebab aku balik lambat kena marah? aku kan dah besar..... ker baju aku over sangat? lipstik comot? eh, eh kenapa nih??

ibu panggil duduk sebelah ibu. seryes aku cuakk!

ibu: dina, ibu ada benda nak cakap nihhh........ (muka ibi senyum-senyum. tenang jek..)

aku: kenapa ibu? maaflah dina balik lambat, jumpa kawan-kawan seronok bersembang. dina janji dina takkan buat lagikk. (aku gelabah!)

semua tergelakk. kakak aku, abang ipar aku, adik-adik aku. hermmmm....

ibu: bukan tu laa dina. itu ibu paham. lagi pon dina dah besar, ibu tau dina pandai jaga diri...

aku: habes tuh ibu??

ibu: ibu dah terima pinangan seorang tadi untuk dina. dina pon dah lanjut usia, ibu nak anak ibu kahwin, ada keluargaa...

aku: hah? siapa ibu orangnya? ibu...... dina tak nak kawen lagik. dina belom jumpa suami yang baik buat dina lagikk. ibu... please....

ayah: tapi kami dah terima. budak nih cakap dia dah kenal dina 7 tahun dah. takper laa, esok dorang datang lagik nak dengar kata putus dari mulut dina, dina pikir yeaa...

aku: tapi dina berhak untuk tolak kan kalo dina rasa tak sesuai?

ayah: yea dina ada hak. tapi........ dina dah 27. karang lambat-lambat takder saper nak dina..

aku teros naik atas. ohh patot laa aku berdebar-debar. tapi....... siapa ek yang dah kenal aku selama 7 tahun? tah-tah ex aku? ohhhh NO! aku takkan terima diaa.......

aku teros on lappy. bukak ym. tunggu ko online. hermm, takder pulakk! mesti sebuk beraya nih. aku nak message ko citer apa yang terjadi, tapi........... ko mesti sebuk kot kan? hermmmm. so aku teros jek taip aper aku nak cakap.. nanti ko online mesti ko bacaa.. lepas taip-taip teros aku tertidor, penat berjalan seharian kot.

pagi-pagi lagi dah terbau sedap dari dapur. aku mandi, solat dan turun bawah...

"eh along banyak gila ko masak. saper nak datang?"

"kawan aku nak datang kang.. meh-meh tolong aku!"

pukul 9 pagi, makanan semua dah terhidang atas meja. ibu suruh aku tukar baju kurung. aku tak nak sebab aku nak tunjuk muka sememeh aku depan rombongan meminang tu karangg. haaa, baru dia tau betapa hodohnya aku... konpem teros rejek nak kawen dengan aku..

9.30 pagi rombongan pon sampai. ayah aku punyaa nak tunjuk baik, jempot dari depan pagar rumah. sebelum mak aku bangun bersalam mak aku bisik kat aku, "Dina pikir baik-baik. untok masa depan ko jugakk!'' teros ibu bangun dan ke muka pintu.

kakak aku tarik aku ke ruang tamu untuk salam-salam. aku pon bangun. seryes selekeh. aku pakai tshirt labuh kaler hitam, dengan seluar tidor. tudung indon kaler pink. biarkan ko kecewa wahai orang yang pepandai nak masuk meminang. hahaha!

sampai ruang tamu, aku terkedu.. aik, aik asal mamat nih ada sekali? aku salam semua pompuan-pompuan yang ada kat situ teros aku duduk sebelah ko. "amir, ko datang salah time laa. sekarang tetamu ayah aku tengah ramai. jom pergi dapur, kita makan-makan! kesian ko datang dari jauh.."

semua orang pandang aku... tetiba ayan aku bersuara....

"aik, kata tak nak terima, tuh dah ajak pi dapur makan-makan ape cer?

aku? haaaa?

"amir ko dah gilaa? ko jangan main-main amir. ko kenal aku macam mana kan? nih bukan hal kecik-kecik amir. ini seryes!"

amir: pasal aku kenal ko laa aku buat macam nihh. aku seryes dina! believe me....

aku............ teros nangis, dan............ yeah, i accept him tapi...... malu-malu!

------------------------

AMIR ZAQUAN:

sebenarnya kan.......... aku dah suka ko sejak kita sama kelas! tapi aku tak tau nak sembang aper. lucky ko approve aku jadik member ko kat fesbuk and ym. kebetulan ko kantoi tak mandi depan aku... memang aku senyum-senyum sepanjang hari tak sabar nak bahan ko sebab by that way baru aku ada point nak sembang dengan ko. hehehe~

masa ko citer pasal bf ko, aku sebenarnya jelesss. sebab tuh aku balas lambat. ko cakap aku sabae mendengar kan? sebenarnya takk, aku dok tahan hati... kalo aku balas on-the-spot wajib kantoi aku jeles. hehe..

kebetulan pulak bf ko bagi chance kat aku by dua kan ko! masa tuh aku sedih laa tengok ko sedih. tapi...... separuh hati aku dah nampak peluang aku cerahh...... yeahha!

kenapa lambat sangat kan aku take action? sebab.... aku nak tengok sejauh mana ko boleh lupakan bf ko. sejauh mana ko perlukan aku. tapi bila dah tiap-tiap hari ko mesti chat dengan aku, okk i think i mean a lot for you! kan?

and........ aku penah dikecewakan, maka..... i'm sick of couple. aku nak kawen teros! i told you earlier kan? so, sekarang aku dah try. cuak tau time baca kat ym tuh ko nak rejekk orang tuh.. tapi......lucky ko accept jugak aku! jom la kawen, jom laa kawen... cepat-cepat tau sayang... I LOVE YOU!

---------------------------------

FARAH MEDINA:

aku kan, aku kan............ okeyh, aku dah tersuka kat ko since ko hiburkan aku kat klcc time aku putus! hahaha. tapi.... ko kan laki, takkan aku nak start dulu kan? so, diam-diam sudahhh.

cakap panjang tak laratt......... so, I LOVE YOU TOO.... kawen? SABARLAA SAYANGG. opp!

-----------------------------------

just few days left. cuti sekolah nih kiteorang bakal berkahwin! yeahhaaaa........................ eh, eh nak panggil dia aper eh? hermmm.

- - - - - - - - - - END - - - - - - - - - -

wajib ler cerita tipuuu..................... grrrrrr~ (takder kena-mengena dengan yang mati ataupon yang masih hidop!)

moral: kita tak tau kan saper jodoh kitaa.. tapi dah ditentukann... so.. jangan ler cinta kat pasangan kita lebih-lebih sangat.. yang still berkepel lerr... nak cakap lebih-lebih aku pon lebih kurang jek. sama-sama laa bermuhasabahh eh! peace:)

karya:Aisha Saad~

Sunday, May 8, 2011

a wish come true

i made spaghetti with my ummi!!!!!!
jadi!!!jadi!!!!!!!!! O.O


BEFORE

kuah die


spaghetti die..

AFTER


wohooo~



O.O

[i feel like.. i really really wanna be a chef]

sheeshh~

selama 3 tahun, baru dikenal pasti-

timah; pelik, pncinte kucings
wan; suke khayal, garang, satu2nye yg syifa' tkoti
teha; x serius, playful haha
syifa'; ganas, mcm bos haha~
syasya; pelik jgak, buat praturan sndiri, bajet gedik, hahaha, ngn hanna die tuh XD


ktorg debut 2014 nnt XD hahaha~

Saturday, May 7, 2011

2PM'S I WILL GIVE YOU MY LIFE.



ROMAN-

Ijen apeuji ma ijen uljido ma
Naega neoreul jikyeo jundago neowa yeong wonhi hamkkerago
Sarangeul mideobwa dashin duryeowo ma
Neoreul haeng bokhage haejuge tago ireohke ni apeseo ineunde

Nae moksumeul geonda nae moksumeul geonda
Naega neoreul sarang hagiye nae moksum kkaji geonda
Ireon naema eumeul neon ani jakku bogo shipeun mam ani
Sarang hagiye nan moksumdo geonda
Ijen honja anya nawa hamkke janha
Sesange jichyeoseo himi deul ttaedo naega neoreul wiro hajanha
Sarangeul mideobwa ijen nareul jikyeobwa
Neoreul haeng bokhage haejuge tago ireohke ni apeseo ineunde

Nae moksumeul geonda nae moksumeul geonda
Naega neoreul sarang hagiye nae moksum kkaji geonda
Ireon naema eumeul neon ani jakku bogo shipeun mam ani
Sarang hagiye nan moksumdo geonda

Eotteon geoto uril galla noheulsu eopgiye
Amado urin unmyeong igeji, oh

Nae moksumeul geonda nae moksumeul geonda
Naega neoreul sarang hagiye nae moksum kkaji geonda
Ireon naema eumeul neon ani jakku bogo shipeun mam ani
Sarang hagiye nan moksumdo geonda, sarang hagiye nan geonda


ENGLISH-

Don’t hurt anymore, don’t cry anymore
I’m going to watch over you, we’ll be together forever
Believe in love, don’t be scared anymore
I’m standing in front of you like this, telling you I will make you happy

I’m risking my life, I’m risking my life
In order to love you I’m risking even my life
Do you know my heart, the heart that keeps wanting to see you?
In order to love, I’m risking my life

You’re not alone now, you’re together with me
When you’re tired of life and when it gets hard, I will comfort you
Believe in love, watch over me now
I’m standing in front of you like this, telling you I will make you happy

I’m risking my life, I’m risking my life
In order to love you I’m risking even my life
Do you know my heart, the heart that keeps wanting to see you?
In order to love, I’m risking my life

Nothing can tear us apart, however you see it,
It’s our destiny

I’m risking my life, I’m risking my life
In order to love you I’m risking even my life
Do you know my heart, the heart that keeps wanting to see you?
In order to love, I’m risking my life

In order to love you, I’m risking it all.

uhhuu, baru perasan lirik die comel. zz

KHUNTORIAAAAAAA~



 
"i just want to be someone who's there for him when he's having a hard" -VICTORIA
 

"when she's having a hard time, I hope she comes to me first from now on" -NICKHUN

khuntoria, be happy without frustrating each other~

:p




Friday, May 6, 2011

JUST FOUND IT.SO LAME~ KIBUM T.T

Following the news of U-KISS's Kim Kibum and Alexander leaving the group due to the agency desiring member replacements...

Hello, this is Kim Kibum.

First of all, I'm very sorry for having to meet everyone for this news.

And I'm immensely sorry for having to reveal my no make-up face... I've been having a hard time you see... (Laughs)

Q: What is the current situation?

A: My contract with my former agency has been cancelled. Around February, the agency told me that they would like to do some member replacements, and when I asked if it was me who was to get replaced, they replied yes.

First of all, they said my vocal role in the group was weak. I respected my agency's opinion and agreed to cancel my contract.

Q: What is the reason behind "Kim Kibum withdrawing" being such a hot topic of discussion?

A: (Laughs) Well, I think there were a lot of areas I lacked in. I think my capability as a singer was lacking.

Q: There is talk that you withdrew to focus on your business?

I don't know how that rumor came about. Because my activities ended after my contract was cancelled, for about a month I didn't participate in activities during U-KISS's promotions.

To be honest, I didn't say anything in that time because I didn't want it to affect the other members. I think that caused the misunderstanding. Our fans were misunderstanding the situation, and were saying things like, "Has he stopped U-KISS promotions because of his business?" and "If you're going to put your focus on your business, then just become an entrepreneur. So I think that misunderstanding came about during that one month.

Q: What is the response from fans?

A: There are a lot of fans who've told me to come back, and there are a lot who say it's not U-KISS without seven members. I'm apologetic towards the fans because of how this situation came out to be. They believed in me, so I'm hurt that Alexander and I had to withdraw from U-KISS. I'm a bit disappointed that I didn't get to stay on my will.

If U-KISS becomes more successful with member replacements, then I guess I'm fine with that.

Q: What was your brother's reaction to the situation?

My brother seemed really hurt that we couldn't go right till the end together, and that I ended up getting off the bus halfway through. He said to me, "I wanted you to do well, I don't know how the situation came to be like this."

I was okay with it, but my brother got angry (Laughs). But he said that things like this can happen, and told me to always have strength.

I'm planning to push forward with my personal activities, and I'll working hard to achieve success with my character business.




I'm very sorry that I had to show myself in a situation like this, but I will do my best to show a better image of myself.

Monday, April 25, 2011

HUARGHHHHHHHH~ UKISS' ALkiDONG!

ALkiDONG! i miss u too xander-oppa, heheh T.T

Sunday, April 24, 2011

post islamix

Ketika Tuhan menciptakan wanita, malaikat datang dan bertanya,"Mengapa begitu lama engkau menciptakan wanita, Tuhan?"

Tuhan menjawab,"Sudahkah engkau melihat setiap detail yang telah aku ciptakan untuk wanita?" Lihatlah dua tangannya mampu menjaga banyak anak pada saat bersamaan, punya pelukan yang dapat menyembuhkan sakit hati dan kerisauan, dan semua itu hanya dengan dua tangan".

Malaikat menjawab dan takjub,"Hanya dengan dua tangan? tidak mungkin!

Tuhan menjawab,"Tidakkah kau tahu, dia juga mampu menyembuhkan dirinya sendiri dan boleh bekerja 18 jam sehari".

Malaikat mendekati dan mengamati wanita tersebut dan bertanya,"Tuhan, kenapa wanita terlihat begitu lelah dan rapuh seolah-olah terlalu banyak beban baginya?"

Tuhan menjawab,"Itu tidak seperti apa yang kau bayangkan, itu adalah air mata."

"Untuk apa?", tanya malaikat.

Tuhan melanjutkan,"Air mata adalah salah satu cara dia menunjukkan kegembiraan,kerisauan,cinta,kesepian, penderitaan,dan kebanggaan,serta wanita ini mempunyai kekuatan mempesona lelaki,ini hanya beberapa kemampuan yang dimiliki oleh wanita.

Dia dapat mengatasi beban lebih baik dari lelaki,dia mampu menyimpan kebahagiaan dan pendapatnya sendiri,dia mampu tersenyum ketika hatinya menjerit kesedihan,mampu menyanyi ketika menangis, menangis saat terharu,bahkan tertawa ketika ketakutan.

Dia berkorban demi orang yang dicintainya,dia mampu berdiri melawan ketidakadilan,dia menangis saat melihat anaknya adalah pemenang,dia gembira dan bersorak saat kawannya tertawa bahagia,dia begitu bahagia mendengar suara kelahiran.

Dia begitu bersedih mendengar berita kesakitan dan kematian,tapi dia mampu mengatasinya.Dia tahu bahwa sebuah ciuman dan pelukan dapat menyembuhkan luka.

Allah S.W.T berfirman:

"Ketika Aku menciptakan seorang wanita, ia diharuskan untuk menjadi seorang yang istimewa. Aku membuat bahunya cukup kuat untuk menopang dunia, namun, harus cukup lembut untuk memberikan kenyamanan."

"Aku memberikannya kekuatan dari dalam untuk mampu melahirkan anak dan menerima penolakan yang seringkali datang dari anak-anaknya. "

"Aku memberinya kekerasan untuk membuatnya tetap tegar ketika orang-orang lain menyerah, dan mengasuh keluarganya dengan penderitaan dan kelelahan tanpa mengeluh."

"Aku memberinya kepekaan untuk mencintai anak-anaknya dalam setiap keadaan, bahkan ketika anaknya bersikap sangat menyakiti hatinya."

"Aku memberinya kekuatan untuk menyokong suaminya dalam kegagalannya dan melengkapi dengan tulang rusuk suaminya untuk melindungi hatinya."

"Aku memberinya kebijaksanaan untuk mengetahui bahwa seorang suami yang baik takkan pernah menyakiti isterinya, tetapi kadang menguji kekuatannya dan ketetapan hatinya untuk berada disisi suaminya tanpa ragu."

"Dan akhirnya, Aku memberinya air mata untuk dititiskan. Ini adalah khusus miliknya untuk digunakan bilapun ia perlukan."

"Kecantikan seorang wanita bukanlah dari pakaian yang dikenakannya,sosok yang ia tampilkan, atau bagaimana ia menyisir rambutnya.Kecantikan seorang wanita harus dilihat dari matanya, kerana itulah pintu hatinya, tempat dimana cinta itu ada."

CINTANYA TANPA SYARAT. HANYA ADA SATU YANG KURANG DARI WANITA,DIA SELALU LUPA BETAPA BERHARGANYA DIA..."

Sunday, April 17, 2011

2PM..

firstly, i nk mntk maaf kat geng2 hottest i kat samttaj, wan aina mardiah, ainul hanis dan nur syazwani.. i tau i salah, hahaha, kan dh ckp u kiss 2nd, 2pm 1st, jgn la ckp i pengkhinat, wan.. u ni kan... ape kata u guys pon minat u kiss jugak? baru kte bole jadi hottest kissme~ kekeke :p





u guys tgk album 2pm i.. i syg 2pm tau.. kah3



dan akhir sekali,


ok? thumbs up. :D

2pm 1st, ukiss 2nd.. so, dont call me 'pengkhianat 2pm', coz i'm not.

Tuesday, April 12, 2011

T,T this feeling~ =,=

I dont know whether i was too emotional or.. ni mmg btol sedih, aigooo~ k, after i officially became one of the kissmes, i feel very sad becoz of the departure of xander n kibum from U-kiss Y_Y *lmbat btol aku sedih...

i cant stop reading this... huarghhh~

“Good morning everyone, this is Alexander. Long time no see. Thank you for waiting patiently during this difficult time.

As you all know, my departure from U-KISS has been official, and my contract with NH EMG has been terminated.
I would like to take this opportunity to thank God for all my beloved KISSme fans from all around the world for being my BEST support since my debut in U-KISS.

All of your love & support made me into who I am today, with all my achievements.

I know that my departure from U-KISS might be quite sudden and heart-breaking for most of our KISSme fans…

It is also heart-breaking for me to say goodbye to all of you. But I would say, I respect the decision of my company.
I would like to thank Mr. NH Kim (CEO of NH EMG) for giving me the opportunity to work as a member of U-KISS, and to thank all of my fellow NH EMG staffs for their care.

Nevertheless, I would like to thank my U-KISS members. During these 4 years, we played, we worked, we fought, we laughed, we cried… I have learnt so much from you guys…

Thank you so much for letting me be a big brother all these years… You guys are like real brothers to me… I’m sorry that I could not continue the journey with you guys…

But I will always be supporting you guys! All the best to your comeback. Hopefully one day we could once again stand together on the same stage… Love you all…

Although I have no idea what my next step will be, I will just humbly follow wherever the Lord leads me to.

Meanwhile, I would like to take a rest, do something meaningful, and upgrade myself.

Lastly, it was my honor to work for my beloved KISSme from all around the world.

I won’t say this is a goodbye. Hope to see you all again very soon as a new Xander.

Thank you so so so much & I love y’all always…♥”

T.T sheeshhhh~