Tuesday, May 24, 2011

CINTA UBAT PENSEL 1

VOLUME satu


YAYA-

Yaya suke Aidil.. sbb Aidil senyum kat die, Yaya jatuh hati kt Aidil konon first sight la~ Masa Aidil senyum kat Yaya, Yaya buat dek je, sbnanye Yaya malu. Bukan ape.. Yaya nak curi 1 barang Aidil utk simpan.. die pun amek la diam2 ubat pensel o.7 Aidil.. sbb, kalau die amek pemadam atau pensel atau pensel box, kang Aidil perasan la ade barang die hilang, jadi Yaya pun amek la 1 ubat pensel.. Sejak pada hari tu, die asek bawak je kemana mana die pegi. Satu hari ni, ubat pensel ni terjatuh kt taman bunga skolah, Yaya risau.. die gelabah cari. Skali Aidil datang tanye ape kena.. Yaya xkan la nk btau pasal die cari ubat pensel, kang Aidil piker die tahpape, ubat pensel pon nak gelabah cari, beli jela baru en.. Yaya pon ckp x de pape kemudian berambus dari situ..

*************

Esoknye, Yaya pegi skola awal pagi sbb die nak cari ubat pensel tu. Kalau nk senang cte, baik die amek ubat pensel baru je dlm pensel box Aidil.. Tapi.. die dah janji yg die akan jaga ubat pensel tu selagi mana hati die masih kt Aidil.. (pffft!haha).. Akhirnye, die pun jmpe la ubat pensel tu.. Gmbire gile Yaya.. XD tapi, langit tak sentiasa cerah, kebahagiaan yang dikecapi tak semene mene beghubah, hukhukhuk.. Yaya dengar kabar angin yg Aidil couple dengan Sarah.. T..T’ Bile waktu rehat, die terus gi kelas Aidil, dengan x berfikiran warasnye, die letak ubat pensel yg die ‘sanjung’ sblom ni atas meja Aidil smbel terbeliakkan mata.. Aidil takot je nmpknye.. Yela, ttbe ribut takde, taufan xde, ombak tkde, langit cerah je.. ttbe kne serang ngn Yaya.. O.O .. bersambung!

8 comments:

SherifWawaZully :) said...

like button tade?

Afqh~ said...

takde, aku x reti letak mcm ko tu, cmne?

SherifWawaZully :) said...

aku mana ade, kau tnye ah k.dik. :P

Afqh~ said...

tak, mksod aku yg tanda tanda right tu, yg BEST, TERBAEK WOK.. smue tu, kt bawah tu. cmne?

aku :) said...

haha , mne smbgan cite diaaa ?

Afqh~ said...

malas nk type, coming soon la.. haha, cte merepek ni x de ending la sbb aku x tau nk buat cmne seterusnye. kakaka

Bintu Wazir :) said...

pegi kat design > page elements > edit blog post > tick right kat reactions :)

bole tuka2 kau nak gaah! ke gila gempak ke, kat tepi reactions tu kan ade edit, klik ah situ.

wei, cepat ah, ape smbungan nye? akuu menanti neh :D

Afqh~ said...

xde idea la.. hahaha, nnt la aku pkir.. btw, thanks!!!!