Tuesday, December 21, 2010

FAWFAS + 2PM :)

KHAS UTK FAWFAS, ERM YG LAIN JGN BCE LA, SEGAN JE,, HAHA.



1. Fatimah Zachariah Ali-
sbb die yg paling tua, die dpat JUNSU, tp bufday timah sama dgn junho sbnanye, hekhek. Aku knal timah melalui syifa' lepas rombakan kelas ke 1 ikhlas 2009, timah mcm org bawahan syifa' kot dulu sblom timah melalui perubahan yg buat syifa' TAKOT kat timah. Timah sensitif kat bahu, timah ckp tu otomatik, tp bile tnye ippi (adik timah), die ckp bile pegang bahu timah, kaki timah mcm rosak, zzzz .. hahaha.

Timah ^ Junsu

2. Nur Afiqah Mohd Zukri-
aku la tu, nk ckp pe pasal aku en, smue tahu, baik, sopan, tabah, rajin, beribawa. Aku kedua tertua, jd aku dpt Nickhun <33


3. Wan Aina Mardiah Wan Kamaruzaman-
Wan ketiga tertua, jd die dapat Taecyeon, hehe, wlpon die suke Junho xD Aku kenal wan masa kt kelas prep, masa die baru masuk samttaj, aku ngn tyah tego die, ktorg mcm kutuk2 die kt belakang2 sbb smue barang die jenis PINKK HITAMM, hahaha. Pastu lelama, kat 1 ikhlas, cmne tah, bole rpt, ahahaha, ktorg mmg cop dan bahagikan sama rata pengawas2 yg hensem form 5 2009, zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz.. kalau ade form 5 2009 yg bce, ni cerite lama :( huhu..


Wan ^ Taecyeon

4. Nurul Fatihah Nordin-
teha ni ketiga termuda, jd die dapat wooyoung, (sbb die ade blog x bole puji sgt), aku kenal die masa orentasi dpt sama group, tp x rpt mane pun sbb hasil hasutan syifa' mengutuk die, hahaha, die ade ckp yg aku sombong, die dtg dorm aku, aku bukan nk jemput masuk, tp mcm nk cepat2 halau die balik, hahaha, tp lama2 makin rpt ngn die, dan paling rpt ngn die, dorm die mcm dorm aku, dan dorm aku mcm dorm die, aha aha. sblom tido, pegi tndas same2, aku kuar tandas die akan tekejut kan aku, dan pd waktu itu lah jantung aku berhenti 5 saat! hoho. dan die jugak yg kasi aku gelaran 3G, Gonjeng Gelabah Gagap. org rmai msti ckp ktorg dua mcm kembar sbb kemana mana bersama, siap ade tarian lg, kahkah. whatever teha whatever.. (ingat,die ade blog!)

Teha ^ Wooyoung

5. Che Ku Aisyifa' Che Ku Abu Bakar-
Syifa' org kedua termuda, haha, tp die kedua tertinggi..die dpt JUNHO. Dan rasanye antara dorg berlima, aku kenal syifa' dulu, mule2 masa kat orentasi, sama dgn teha jugak 1 group, pstu kat 1 syukur, mule rpat ngn die, die kutuk teha, die ckp die x suke teha sbb selekeh, HAHAHAHAH, syifa' teha mcm ade krisis, syifa' jugak cpt je tgkap yg aku minat 'MICHAEL', haha, time tu ktorg tuka kelas ngn 4 ikhlas kot. pstu lg, die ade ckp spe yg die nk jd sbgai abg agkat die, hahaha tak di sangke kan?! die ni muke mmg kerek, tp lawa jugak, lalalala anggap aku x puji die. tp ntah mengapa dan kenapa, aku dan syifa' mcm bermusuhan, saling ngumpat kt blakang, sjak masuk 1 ikhlas.. tp bile naik form 2, rasa mcm syifa' TERLALU SAYANG aku, hahaha, bukan nk perasan, tp.. ntah.. syifa' ngn aku mcm meng express kan kasih syg masing2 dgn pukul memukul..tak masuk akal (tak masuk akal kan teha?)..haha.. syifa' suke mkn ABC kantin dan suke makan abc kantin AKU wlpon die pnye blom habes lg, zzz.. syifa' ramah ngn aku kt fb tp kerek kt skola.. mcm aritu masa aku naik kelas dorg nk cabut undian tka2 hadiah, die lgsg x tego aku, tp bile dah bla drpd kelas tu, ulin ckp die kirim salam.. hahahaha. =.= (pnjangnye syifa' pnye)


Syifa' ^ Junho

6. Syasya Roslee-
Syasya, die yg TERmuda..jd die dpt CHANSUNG, die kirenye maknae dlm fawfas, haha. tp die yg TERbesa dan tercomel (haha ayat cover), aku mcm baru ingat je, cara aku rpt ngn syasya melalui teha, sbb syasya ngn teha dorm sgt dekat manakala aku kan belakang dorm dorg, slalu main ngn dorg dua jelah, juga FATINI, hahaha. bile aku malas nk pggel syasya atau teha, aku hnta fatini utk pggelkan, hmm ckp pasal fatini, aku pun rasa die syg aku, tp gado2 manja(mcm syifa').. ok skang pasal syasya. Dgn syasya, aku bisa bgtau apape pun, teha pun kot.. sepertinye aku tak kesah ape respon dorg, sbb respon dorg msti gud2, kecuali syasya.. respon die kdg2 dua perkataan je. zZz.. syasya ni orgnye jahat sbnanye, harap2 die insaf. dan bile ngn die, aku nk kutuk2 pun tkpe, hahaha, dan die cume bole senyum iblis smbel ckp CB FIQA CB.. bahahaha. dan aku lgsg tak gerun atau takut. kalau nk kutuk syasya, aku akan bersama teha mengutuk die, atau ngn syifa'. aku ngn syifa' ade reka lagu utk syasya.. hahaha. :P oh die pun ade blog, jd x bole ckp lelama, tp dah pnjang gak ni..

Syasya ^ Chansung

DETIK DETIK GEMBIRA


Program form 2 :)





Afiqah ^ Fatihah, Rumah Syaysa


Wan ^ Afiqah, buat tarian YAMAPI-DAITE SENORITA, haha.


Syifa' ^ Afiqah, buat muka xD

Afiqah ^ Syasya, zzz

Jamuan berbuka, GENG BIRU.
(igt tak time awal2, aku ade nanges sbb korg mainkan tudung aku,cabut pin konon nk tolong btolkan,tprosakkan..haha)

PROGRAM FORM 2 :)


Syasya, Syifa', Wan <33


:)


*Sedikit gmba hiasan 2pm <3

ZAMAN KEJATUHAN FAWFAS 2010

Baru setahun kte kawan, tp dah dilanda zaman kejatuhan, tp tak teruk sgt lagi. dan sgt terharu membaca post2 ini, TEHA dan TEHA 2 juga SYASYA , huhu. ye mmg salahku, aku ngaku, masa awal2 tahun mmg aku stress xde sbb sunyi tkde korg, lpas habes klas terus cari korg, nmpk korg mcm kanak2 nmpk bende comel, pfft, time rehat je terus bergegas tunggu korg, tp lama kelamaan, aku mcm.. sombong? hoh. sori.. mgkin dh dpt kawan baru buat aku lupe kt korg, janggal ngn korg, dan aku turut rasa sedih masa syifa' nanges masa program form 2 yg malam tu tuh kan.. tp ngn syasya maintain ok je sbb die pun mcm tkde prasaan je. wan pun ade ckp yg syifa' hari2 ckp AFIQAH KEREK KAN? .. AFIQAH SOMBONG.. bla3.. hukhuk.. tp percayalah..(hmm..), rapat manapun aku dgn kawan2 yg lain, akhirnye aku dtg ke korg jugak :) hehaheha, mcm kuku gak, sehensem mana pun laki yg aku tergoda, akhirnye kuku gak yg aku pilih, HAHAHA :D ok smbung.. erm nk smbung ape lg ye.. hoho. btw teha, timah yg kasi nama fawfas, hahaha. korg simpan lg ke pin tudung yg aku kasi tu.. hihi. moge moge kte kawan lg dan fawfas wujud lg masa form 5,, dan sedarkan lah aku kalau aku sombong lagi :( huuuuu..

Ikhlas seikhlasnya,
AFIQAH yg manis..

13 comments:

Anonymous said...

PFFFT . aku mmg comel . thank you . aku x smpn pin yg kau bg . aku gune je :) haih . CB FIQAH CB

Afiqah said...

aku type pnjang2 dan amek masa hamper 2 jam, dan itu sje respon ko ?!?! haha.

Anonymous said...

hahaha . aku baru prasan , huduhnye muke kau time ngan timah tu . oh yg kat rumah aku tu pon XD kah3 . dun worry . taon dpn kte sblah2 je :)

Afiqah said...

huduh tak huduh la! hahaha.
TEHA ! TGK SYASYA KUTUK AKU!!
im not worry at all, pfft

Masyuk Fatihah said...

hahah , terharunye aku :) ape mybbkan ko buat ni ? sbb nk ujung taun dh ke?

ok aku comment satupersatu

timah : yg pleng lawak ko ckp timah org bawahan syifa , lps tu ade perubahan so syifa takot ngn timah , haha , lawak2 . tp aku rse betol . sbb ade one time tu timah memang garang mcam kucing jadian . and timah sensitif kat lengan la bkan bahu


wan : haha , barang wan memang pink je dowh , yg girls tu , awl2 tahun dh bhagi2 , haha , ingat x kat toilet ko ngn wan anggap aku HEIDI?
begok btol .

aku : 1 pon xde puji aku kan ? aku pleng suke terkejutkan ko , rutin harian kot dulu , and aku ingat lagi malam ko halau aku tu , cis . haha .


syifa : aku tau , korang bercatdog2 tu snanye nk lpaskan rindu , tp kdg2 aku tgok syifa mmg pkul kuat2 , aku dpat rse sketnye , hahaha .aku x rse ko rmpas syifa time tu , mmg ko ptot pon rmpas syifa time tu , sbb time tu die jahat , haha , byak2 korg ngumpat aku , ngumpat aku selekeh je ke ? HAHA


syasya : hahahhahaha , ni pleng lwak sbb ko kate die maknae dlam fawfas , btol jgak tu . and dlam bhgian syasya ko g cite psal fatini buat ape ! haha , jgn nyanyi la lagu tu utk syasya . x sdap pon ,
sket telinge maknae kite . haha


gamba :
program form 2 : best la jgak , pagi tu je time tgkap2 gamba ,

gamba kedue : bpak geli mke kau !

gamba ketige : rumah syasYa , bkan syaysa , haha time tu mmg da best !

gamba keempat : haha , tarian tu memang la kan ....

gamba kelime : tetot , haha

gamba keenam : thun dpan aku nk korg tgkap lagi gamba cmni !

tujuh : time tu pon best , sbb sme baju , haha . aku tak rse KORANG yg cbut tudung tu , aku rse aku je yg trik , haha , *sorry . ahdhsahlsjh


and ape mksd ko teha 2 ? haha , aku rse aku pleng x ske time form1 la , sbb aku rse aku cm hampeh je layan kawan2 . and pleng slack , asl 2pm ?!

Anonymous said...

oh lupe nak tanye , maknae tu ape? makna?

Afiqah said...

masyuk; aku buat sbb.. teringat 2pm la, pstu baru buat, hahahahaaaaaha.

dan terime kasih sgt2 kerana bg respon yg baik skali. tak seperti anonymous yg ntah spe2 tah tu.

yg tang syifa' tu, aku ckp die yg ckp korg rmpas aku, haha, bukan aku rmpas die. tp yg aku rmpas die tu pun ade timbul crite, kuang3. hahaha SELEKEH JE?! aku x kutuk ar, syifa' kutuk.

Anonymous; MAKNAE tu yg paling muda, aku da tulis da kan, ko mmg x bce kan?! hahahaha.

Afiqah said...

dan lg satu, tak rasa ke timah kne sumpaham kucing, mcm contohnye die terkena cakaran atau taik kucing, ptu die terus jd catwoman, lengan die jd cmtu, agak2 sbb ape? mgkin sbb die malam2 kuar tanpa die sedar pegi menyelematkan org awam.. huh.. aku siasat tahun depan.

Afiqah said...

oh sbb 2pm ade 6 ahli gak :P

syasya said...

hahaha . thank youu afiqah sayaaang <3 love u all :) muah3 :*)ish anonymous nih . banyak cakap pulak . jom kte sepak die rmai2 fiqah teha !!!






* = taik hidung

Afiqah said...

bodoh pnye anonymous!!

Anonymous said...

haha , aku suke , aku suke , terharu dowh,

tp aku cm ade lupe2 gak ,sket2

cehh , biadap btol korang , kutuk aku , well , aku x nak pon barang PINK HITAAM tuh , tu sume time drjah 5 , ah , x yah ckp psal bnde ni , bosaan ,

sbnanye aku nk junho , tp ko kasi taecyeon pon , oke lah ,

gamba : haha , x sngke aku comel , bhahaha , pffft

hah , lagi ape aku nk ckap , hah! aku ingt time malam prep tuhh , ko ngan tyah gile 2 , dlm ati aku ckp , cehh , bising btool bdak nihh , bnyk mulut ! haha

next year semua kelas dekat , well freinship for ever , yeaaah !

Afiqah said...

wan; hahahahaha! taecyeon ketiga tertua, jd sbb tu ko dpt die. hoho. ok next year dekat:) hehe. aku nk rehat ngn korg gak! tp mgkin kdg2 ngn syukur 2010, hohohohohoho :P